top of page

?לבנות אתר לפודקאסט

בניית אתר לפודקאסט


?האם פודקאסט צריך גם אתר משלו? או דף פייסבוק? אינסטגרם

!באופן כמעט גורף - כן


אתם מתחילים לבנות קהילה סביב הפודקאסט והמאזינים ירצו לקבל מעטפת שלמה סביב הנושא שעליו את מדברים. חדשות, עידכונים, פורום התיעצות, למידת המונים ועוד...
כדי לתחזק אחד כזה, נדרש הרבה זמן ואנרגיות ולכן לא תמיד תוכלו להקדיש את הזמן הזה כדי ליצור משהו ראוי ומקצועי לאורך זמן. אל תתחילו אם אתם יודעים שזה גדול עליכם לטווח ארוך.

מצד שני לא כדאי לפספס את היכולת להעמיד עוד מקור לפירסום הפודקאסט, כזה שמתעדכן לפחות בכל פרק חדש ומאפשר להפיץ את הבשורה במקומות שונים ועוזר למצוא אתכם.


הנה כמה יתרונות שצריך להתאמץ בשבילם בהקמת אתר/דף פייסבוק/אינסטגרם או כל פלטפורמה דומה:

איפה אתם?
מנועי החיפוש ובראשם גוגל, מחפשים בעיקר טקסטים עם מילות חיפוש (SEO) .אתר בו אתם מכניסים תוכן של כל פרק (חוץ מלינק לפודקאסט עצמו), עם תוספות שמכילות מלל יוכלו להיות מזוהים בקלות יתרה על ידי מנועי החיפוש ולהציג את האתר למחפשים נוזא מסויים.
ככל שתגדילו את המלל הנוסף ובו מילים, מושגים, שאלות שיכולים המחפשים להקליד בחיפוש - כך יחשפו יותר יותר אליכם.


מרכזייה שלום
דף מלווה יכול לרכז את התוכן שמופץ בפלטפורמות שונות. כל מאזין שלכם ישמע את הפודקאסט בנגן אחר, שירות הפצה אחר (תלוי בכם ובכמה פלטפורמות הפצתם) וכך גם הרבה דברים נוספים שאתם עושים ברשת או מחוצה לה ונוגעים הנושא הפודקאסט.
הדף ירכז הכל וממנו יוכלו המאזינים לצאת ל"טיול" ביו פלטפורמות שאתם אחראים עליהם ולהגדיל את התפוצה של כולן. כאן תוכלו לקשר סרטוני יוטיוב שיצרתם לפודקאסט שהקלטתם ולמאמר שכתבתם.


מי זוכר מה היה?
מאזינים שקיבלו במקרה קישור או שקפץ להם פודקאסט אחד שלכם, יוכלו לגלות עניין בשאר הפרקים. אז ייתכן שבחלק משרתי ההפצה והאיחסון החיפוש אחר הארכיון הוא פעולה קלה יחסית אבל קחו שליטה אליכם! הקימו מערך ארכיוני מסודר לפי פרקים/לפי נושאים/לפי מילות חיפוש וכו'. יותר נכון למאזין להגיע למקור ולקבל את חיפושי העבר מאשר לחטט בפלטפורמת פודקאסט שמפוצצת בהצעות אחרות שגם יכולות להסיט אותו מהאזנה לשלכם.


אפשר להכיר אותך?
בפודקאסט תוכלו לכתוב כמה פרטים עליכם אבל לא לעומק והרי העניין לרוב הוא לתת במה לתוכן ולא לכם. אם אתם מדברים בפודקאסט במסגרת המומחיות שלכם אתם עדיין לא יכולים לעשות פרקים שלמים על הצגה עצמית. איך בכל זאת תעניקו לעצמכם את המקום המתאים ואת הבמה למי שאתם? בדיוק בדף/בעמוד הזה. כאן תרחיבו ותספרו על כל פרט שייתן לכם מעמד של מומחה בתחום המדובר, צרפו תמונות, תעודות, סיפורים, עצות וכו' . כל אלו יבססו את מעמדכם.


מי חבר שלי?
אחד הדברים היפים בפודקאסט הוא צבירת מאזינים קבועים שגם מפיצים את הבשורה שלכם ומביאים איתם עוד ועוד מאזינים. צריך לשמור עליהם. צריך לגרום להם לגאוות יחידה שתיתן להם תחושה של משפחה - של קהילה עם מטרה משותפת ויחסח גומלין. בדף/אתר ניתן לפתח את הקהילה הזאת. לתת במה לכל אחד שירגיש שהוא תורם ונתרם.
הקהילה הזאת תיבנה אט אט ותגדל ככל שתשקיעו בה.


מס ערך מוסף
כשתיבנה הקהילה בעזרת הדף/עמוד תוכלו להעניק להם הרבה ערכים שקשורים לנושא המרכזי. תוכלו להרחיב את תחומי העניין, להשיג הנחות לפעילות ומוצרים שקרובים לנושא הפודקאסט ואם התחום הכלכלי לא קרוב אליכם, גם המלצות על הרחבת ידע, קריאה נוספת, מפגש עם אנשים מרכזיים בתחום הפודקאסט - גם הם ערכים נוספים שניתן לתת מחוץ לפרקים עצמם. כל אלו לא יכנסו לפודקאסט בגלל הזמן הקצוב וחוסר רצון להאריך במקום שבו ניתן לקצר. המתעניינים יוכלו לזכות בערך מוסף בעמוד/דף הזה.


תן לי את הפרטים שלך
כבר ברור לכולם שמאגר פרטי משתמשים או מאזינים שלכם יוכל לשמש אתכם לפעילות המשך, לחיתוך אפיון משתמשים, להתאמת תכנים, לביצוע סקרים ובמקרים מסויימים להצגה בפני חסויות לפודקאסט. איך תקבלו פרטים כאלו? לחלק מהנתונים תמצאו מענה בשימוש בכלים חיצוניים (גוגל אנליטיקס למשל) אבל קשר ישיר למשתמשים לשם הפצת ניוזלטר, עידכוני פודקאסטים, מפגשים ועוד תוכלו לקבל אם תבקשו רישום לאתר שלכם ו/או "עוקב" אחרי הדף שלכם.


מי פה מקצועי?
פודקאסט יש לכל מי שרוצה פודקאסט. אתר מלווה ומקצועי יש רק למקצוענים - מומחים. אם יש לי שניים שיש להם פודקאסט על אותו נושא ולאחד מהם יש אתר גדוש ומלא, מעוצב טוב, מכיל את כל מה שאני מחפש - אעדיף את הפודקאסטים שלו על פני הראשון.


לסיום, פרט חשוב! אם בחרתם בפייסבוק: הפרידו דף עסקי מדף אישי. אל תערבו את החיים האישיים שלכם בתוך דף הפודקאסט. אף מאזין מרותק ונאמן לא מחפש לדעת איפה טיילתם בשבת האחרונה. הסייג היחיד הוא אם העיסוק שלכם הוא טיול משפחות, כלומר שיש קשר בין חיי האישיים למקצועיים. כך או אחרת אל תעשו שקשוקה בין הדפים. תוכלו להמליץ באישי על פוסטים בעסקי אבל במינון שלא יציק.
אינסטגרם הוא פלטפורמה פחות נגישה לתוכן כתוב ויותר כותרות צמודות לתמונות שעושות את העבודה.

צריך לשקול שימוש באינסטגרם כליווי לפודקאסט ובמיוחד אם מתאים לקהל היעד.
טיקטוק יכול להיות פתרון אם הקהל שלכם צעיר והתכנים יכולים להיות מועברים ברוח המדיום: קצת שטותי, קיצבי, מלווה במוסיקה וכו'


הסתבכתם? רוצים משהו קל ופשוט לתיפעול? לשם כך תוכלו להיעזר ב PODPAGE שמקים לכם מיני אתר לפודקאסט ובכל שינוי שלכם מעדכן וגם שולח את מילות החיפוש המתאימות למנועי החיפוש כדי שתעלו למחפשים בנושא שלכם (SEO).

bottom of page